Harm laat de zon schijnen

Trompettist des Vaderlands Harm van Oss bracht afgelopen zaterdag een eigen vertolking van ‘Let the sun shine in‘. Dat deed hij in Driebergen tijdens het jaarcongres van Schildklier Organisatie Nederland.

Kan een bijeenkomst van een patiëntenvereniging gezellig zijn? Nou en of. Harm liet in zalencentrum Antropia de zon schijnen en gooide er vervolgens nog een ‘Lang zal ie leven’ in voor enkele jarigen tijdens het congres.

Helaas zijn er geen beeld- of geluidsopnamen van het optreden van Harm. Daarom bieden we deze versie aan. Met zang van Marva Hodge. Ook mooi. En was in 1969 een hit.

‘Onze Duncan’

Trompettist des Vaderlands Harm van Oss vindt dat een gezond portie chauvinisme bij zijn functie hoort. Hier zijn improvisatie naar aanleiding van het succes van ‘onze’ Duncan.

De vrijheid vieren met Harm

Vanuit Wageningen werd het vrijheidsvuur op 5 mei door loopgroep Wijbosch naar dat dorp bij Schijndel gebracht. Trompettist des Vaderlands Harm van Oss was er bij en verzorgde een kort optreden.

Harm tijdens Vier De Vrijheid in Casa del Arte in Wijbosch. Foto: Jos Kaldenhoven

The First Post

Dit is The First Post van De Trompettist des Vaderlands, Harm van Oss. Ter gelegenheid van 4 mei speelt hij in The Last Post. Opgenomen en gemonteerd door Jan van Oort bij het oorlogsmonument in Eerde: